Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Πρόλογος

 

Ο παρακάτω κατάλογος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πολιτιστικών Συλλόγων για το Νομό Ροδόπης είναι προϊόν έρευνας της ομάδας εθελοντών της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του παραρτήματος Κομοτηνής.

Η συγγραφή του παρακάτω εγχειριδίου είχε ως στόχο την γνωριμία των φοιτητών με τις υπηρεσίες της Κομοτηνής αλλά και των κατοίκων του Νομού Ροδόπης με τις παροχές που προσφέρονται. Θεωρήσαμε ότι θα είναι ωφέλιμο να καταγραφούν και να συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση και την καλύτερη δικτύωση των χρηστών. Στον κατάλογο θα βρείτε ακόμη, χρήσιμα τηλέφωνα Υπηρεσιών και Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον νομό.

Ο κατάλογος Κοινωνικών Υπηρεσιών προέκυψε από την έρευνα των φοιτητριών που συμμετείχαν στην ομάδα του εθελοντισμού και από την διασταύρωση των στοιχείων που βρέθηκαν με τους αντίστοιχους φορείς. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν την υπάρχουσα κατάσταση στο ν. Ροδόπης και ενδέχεται να προκύψουν αλλαγές ή διαφοροποιήσεις.

Με εκτίμηση,

Ασημακίδου Αναστασία, Δημητροπούλου Μαγδαληνή, Ματσουκά Φωτεινή, Σταβάρα Νικολέτα, Στεφανοπούλου Βασιλεία, Φωτίου Χριστίνα, Χατζηκυριακίδου Παρασκευή

 1. Υγεία

 

Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»

Το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σισμανόγλειο" προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό έργο στους τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Το Νοσοκομείο στελεχώνεται από 450 άτομα προσωπικό, διαθέτει 200 ανεπτυγμένες κλίνες κλινικών, 4 κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας, 26 κλίνες μονάδας τεχνητού νεφρού και 8 κλίνες βραχείας νοσηλείας.

Νομική υπόσταση: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.)

Έτος ίδρυσης: 1937

Τηλέφωνο:

 • Τηλέφωνο Διοικήτριας: 25313-51549 / 25313-51100
 • Γραφείο υποστήριξης Πολίτη: 25313-51313
 • Ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων: 25313-51332/ 25313-51529

Email/site/blog: info@komotini-hospital.gr / grammateia@komotini-hospital.gr / http://www.komotini-hospital.gr/index.php

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σισμανόγλου 45

Παροχές/Δράσεις: Παθολογικό τμήμα, Μονάδα τεχνητού νεφρού, παιδιατρικό τμήμα, καρδιολογικό τμήμα, χειρουργικό τμήμα, ορθοπεδικό τμήμα, ουρολογικό τμήμα, οφθαλμολογικό τμήμα, Ω.Ρ.Λ τμήμα, αναισθησιολογικό τμήμα, γυναικολογικό/μαιευτικό τμήμα, μονάδα εντατικής θεραπείας. Στον εργαστηριακό τομέα προσφέρει: αιματολογικό τμήμα, βιοχημικό τμήμα, τμήμα αιμοδοσίας, μικροβιολογικό τμήμα, ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και φαρμακείο.

Ομάδα στόχου: Άτομα που χρειάζονται ιατροφαρμακευτική κάλυψη

Τοπική Ομάδα Υγείας Κομοτηνής (ΤΟ.Μ.Υ)

Αποστολή των ΤΟ.Μ.Υ. αποτελεί η δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας χωρίς διακρίσεις του εγγεγραμμένου πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τα οποία δεν χαρακτηρίζονται επείγοντα. Οι ΤΟΜΥ της πόλης είναι διασυνδεδεμένες με το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου (το παλιό ΙΚΑ) και εποπτεύονται από αυτό, ενώ έχουν επιστημονική διασύνδεση με το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ως δευτεροβάθμια δομή, αν χρειάζονται οι ασθενείς περαιτέρω έλεγχο.

Έτος ίδρυσης: –

Τηλέφωνο: 25313-50834

Email/blog/site: tomy_komotini2@4ype-pedy.gr

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

 • 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Κομοτηνής: Επί της παρόδου Παναγιώτη Έλλη (πίσω από το μουσικό σχολείο)
 • 2η Τοπική Ομάδα Υγείας Κομοτηνής: Φιλίππου 2-4

Παροχές/Δράσεις: Δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και συνεργασία με Κέντρα Υγείας και Νοσοκομείο της περιοχής για περαιτέρω φροντίδα

Ομάδα στόχου: Άτομα που χρειάζονται ιατροφαρμακευτική κάλυψη

 

ΕΟΠΥΥ- Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αποτελεί αγοραστή υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε από τη συνένωση διάφορων ασφαλιστικών ταμείων που υπήρχαν στην Ελλάδα πριν τo 2012. Ο Οργανισμός καλείται να παρέχει ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους δικαιούχους.

Νομική Υπόσταση: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.)

Έτος ίδρυσης: 2012

Τηλέφωνο: 25310-81730

Email/site/blog: https://www.eopyy.gov.gr/

Ταχυδρομική διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 50

Παροχές/Δράσεις: η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας, η πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη με τις διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που περιλαμβάνει, οι φυσιοθεραπευτικές πράξεις, η λογοθεραπεία, η εργοθεραπεία και η ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, η φαρμακευτική περίθαλψη, η οδοντιατρική περίθαλψη (προληπτική, θεραπευτική, προσθετική), η λογοθεραπεία, η εργοθεραπεία, η ψυχοθεραπεία σε Παιδιά και Εφήβους, η νοσοκομειακή περίθαλψη, η αποζημίωση αποκλειστικής νοσοκόμας σε δημόσια νοσοκομεία, η αποζημίωση μετακίνησης ασθενών για ιατρικό σκοπό, η αποζημίωση δαπανών τοκετού, η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι παροχές υγείας σε είδος σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και λοιπές χώρες, η αποζημίωση θεραπευτικών μέσων και προθέσεων τεχνικών μέσων υγείας – πρόσθετη περίθαλψη, η αποζημίωση της λουτροθεραπείας, η χορήγηση επιδόματος αεροθεραπείας και κάθε άλλης αποζημίωσης που θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ή θα θεσπιστεί με νόμο και οι θεραπείες αποκατάστασης σε εξωτερικούς και νοσηλευόμενους ασθενείς

Ομάδα στόχου: Ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ

 

ΕΚΨΨΥ-Εταιρία κοινωνικής ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας

Στόχος του έργου είναι η παροχή δωρεάν ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στην κοινότητα, όπως αυτές της διάγνωσης, εκτίμησης και θεραπευτικής αντιμετώπισης σε παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους για την αντιμετώπιση ψυχολογικών, λογοπεδικών, μαθησιακών δυσκολιών και δυσκολιών της οικογένειας. Ο Ν. Ροδόπης επιλέχθηκε γιατί υπάρχουν περιορισμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους στο νομό, και δημιουργούνται συνθήκες αποκλεισμού, σχολικής εγκατάλειψης, χρονιοποίησης των ψυχολογικών, λογοπεδικών, μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών-εφήβων και οικογενειών τους.

Νομική Υπόσταση: Επιστημονικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο

Έτος ίδρυσης:

Τηλέφωνο: 25310-30468

Email/blog/site: ekpsalxkmkom@gmail.com

Ταχυδρομική διεύθυνση: Τσαλδάρη Παναγή 70

Παροχές/δράσεις: Παρέχονται διαγνωστικές και θεραπευτικές συνεδρίες, επιτόπιες επισκέψεις για την ενημέρωση υπηρεσιών, δομών και φορέων, ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα ψυχικής υγείας και πρόληψης όπως Διαλέξεις –  Σεμινάρια στην κοινότητα για θέματα ψυχικής υγείας, Ομιλίες σε συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών, άλλων επαγγελματιών για θέματα – προβλήματα παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Ομάδα στόχου: Νήπια, παιδιά, έφηβοι και οι οικογένειές τους

 1. Εξαρτήσεις

 

Συμβουλευτικό κέντρο Κομοτηνής ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, θεραπευτικό πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων

Το κέντρο Κομοτηνής στεγάζεται σε εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, υποστηρίζοντας το έργο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης για ενήλικες με εξάρτηση, από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και τις οικογένειές τους. Ανάλογα με τις ανάγκες των ωφελούμενων, προετοιμάζουν και παραπέμπουν είτε στην Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα ΚΙΒΩΤΟΣ στην Καβάλα, είτε σε θεραπευτική κοινότητα διαμονής του ΚΕΘΕΑ σε άλλη πόλη. Υποστήριξη προσφέρεται επίσης μέσα από ευέλικτα προγράμματα εξωτερικής παρακολούθησης. Η ολοκλήρωση της θεραπευτικής πορείας πραγματοποιείται με τη συμμετοχή στο Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης. Μέσω της Μονάδας Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ  ΚΙΒΩΤΟΣ υποστηρίζονται και οι συγγενείς-σύντροφοι των εξαρτημένων με τη λειτουργία αντίστοιχων προγραμμάτων. Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ παρεμβαίνει και στον χώρο απονομής της ποινικής δικαιοσύνης μέσα από πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης κρατουμένων στο Γενικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής.

Έτος ίδρυσης: 2002

Τηλέφωνο: 2531037842

Φαξ: 25310 37798

Email/site/blog: cckοmotini@kethea-kivotos.gr/ http://www.kethea-kivotos.gr/

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

 • Μαρασλή 1, Πολυλειτουργικό Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Κομοτηνής
 • Ζαρίφη και Πύργου (στο δρόμο του κολυμβητηρίου)

Παροχές/Δράσεις: Υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής υποστήριξης και κινητοποίησης για θεραπεία. Δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα εξαρτήσεων.

Ομάδα στόχου: Εξαρτημένα άτομα, οικογένειες εξαρτημένων ατόμων και κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ. Ροδόπης, «ΟΡΦΕΑΣ»

Σκοπός του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας είναι η πρόληψη των εξαρτήσεων μέσω της ενημέρωσης ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης της τοπικής κοινότητας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας. Απευθύνεται σε ανθρώπους που δε σχετίζονται με τη χρήση ουσιών, ενώ παράλληλα ενημερώνει και παραπέμπει στις κατάλληλες θεραπευτικές δομές εκείνους που εμπλέκονται στη χρήση.

Έτος ίδρυσης:

Τηλέφωνο: 25310 81750/81751

Email/blog/site: kporfeas@otenet.gr

Facebook: Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Μ.Μ Βασιλείου 3Α, Κομοτηνή, 69100

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 8:00-14:30, απογεύματα με ραντεβού

Παροχές/ Δράσεις: Παρέχεται ενημέρωση και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, πληροφόρηση-ενημέρωση σε κάθε προσερχόμενο άτομο, λειτουργούν προγράμματα ατομικής συμβουλευτικής, ανοικτές συναντήσεις-ομιλίες-εκδηλώσεις, ημερίδες ευαισθητοποίησης σε θέματα πρόληψης, εκπαιδεύσεις ομάδων πληθυσμού στην πρωτογενή πρόληψη.

Ομάδα στόχου: Γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έφηβοι και νέοι και η ευρύτερη κοινότητα.

ΟΚΑΝΑ-Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών έχει ως σκοπό τον διυπουργικό συντονισμό, το σχεδιασμό, την προώθηση και την εφαρμογή εθνικής πολιτικής σχετικά με την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ουσιοεξαρτημένων ατόμων, τη μελέτη του προβλήματος των ουσιοεξαρτήσεων σε εθνικό επίπεδο, την παροχή έγκυρων και εμπεριστατωμένων πληροφοριών και την ευαισθητοποίηση του κοινού, την ίδρυση και την αποτελεσματική λειτουργία κέντρων πρόληψης, θεραπευτικών μονάδων και κέντρων κοινωνικής-επαγγελματικής επανένταξης.

Νομική Υπόσταση: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.)

Έτος ίδρυσης: 1995 με το Νόμο 2161/1993

Τηλέφωνο: 25310 20599, 73488

Φαξ: 25310 21195

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», Σισμάνογλου 45, Κομοτηνή, 69100

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή  9:00-14:00

Παροχές/ Δράσεις:  Λειτουργούν Μονάδες Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης που έχουν ως στόχο την απεξάρτηση των ατόμων από τις ουσίες και μονάδα υποκατάστασης αποκλειστικά για ηρωίνη

Ομάδα στόχου: Εξαρτημένα άτομα

 1. ΑμεΑ

 

«Άγιοι Θεόδωροι» Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης

Ο Σύλλογος «Άγιοι Θεόδωροι» εξυπηρετεί ΑμεΑ μέσω της λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία (Κ.Δ.Η.Φ) που είναι η δομή στην οποία αναπτύσσονται με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις και μέσω της Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης που είναι το σύνολο των χωρών που διατίθενται για τη μόνιμη διαβίωση-κατοικία των εξυπηρετούμενων με την κατάλληλα οργανωμένη υποστήριξη. Η Υποστηριζόμενη Διαβίωση στην ανάπτυξη και διατήρηση στον μέγιστο βαθμό των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των κατοίκων, ώστε να διαβιούν όσο το δυνατό πιο αυτόνομα και ενεργά στο φυσικό περιβάλλον της κοινωνίας.

Έτος ίδρυσης: 1981

Τηλέφωνο: 25310-33114

Email/site/blog: info@syd.gr / www.syd.gr                                  

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αγρόκτημα Υφαντών Δήμου Κομοτηνής, 6ο χλμ Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής-Ιάσμου

Ωράριο Λειτουργίας: 8:00-20:00

Παροχές/Δράσεις Κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ: Το κέντρο μεριμνά για τη μεταφορά ωφελουμένων, τη διαμονή και διατροφή αυτών, σχεδιάζει το εξατομικευμένο πρόγραμμα ωφελούμενων (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία κ.α.), οι δράσεις δημιουργικής απασχόλησης – ψυχαγωγίας καθώς και λοιπές υπηρεσίες (εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης κ.α.)

Παροχές/Δράσεις Στέγης Υποστηριζόμενης διαβίωσης: Στις Στέγες λειτουργούν υπηρεσίες υποστήριξης για ανεξάρτητη διαβίωση των φιλοξενούμενων όπως υγιεινή, ασφαλή και άνετη διαμονή, σίτιση, συνεχή ιατρική φροντίδα, ασφαλή μετακίνηση και επιστροφή από το χώρο εργασίας.

Ομάδα Στόχου: Άτομα με Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό, Σύνδρομο Down

Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων «Περπατώ»

Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» ιδρύθηκε το 2002 από μία παρέα φίλων ΑμεΑ (Ατόμων με Αναπηρία) φίλων και συγγενών τους. Μέχρι σήμερα παρέχει βοήθεια σε περίπου 300 μέλη με κινητική αναπηρία και έχει 150 ενεργούς εθελοντές. Από το 2005 φιλοξενεί φοιτητές από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα της εκπαίδευσης από τον Σύλλογο.

Από το Μάιο του 2012 λειτουργεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ως Κέντρο Εκπαίδευσης και Υποστήριξης ΑμεΑ, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΚΕΔΗΦ: Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Το ΚΕΔΗΦ – Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» είναι η δομή που παρέχει υπηρεσίες σε 21 ωφελούμενους με κινητική αναπηρία με σκοπό  να εκπαιδεύονται σε αυτό ώστε να φτάσει ο καθένας σε ένα επίπεδο αυτονομίας.

Έτος ίδρυσης: 2012

Τηλέφωνο: 25310 36909

Email/site/blog:info@perpato.gr

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τέρμα Λεωφόρου Δημοκρατίας, Κομοτηνή, 69100

Παροχές/Δράσεις: Το Κέντρο μεριμνά για τις μετακινήσεις ωφελουμένων, την παροχή διημέρευσης και ημερήσια φροντίδα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου με εξατομικευμένο πρόγραμμα εκγύμνασης – αποκατάστασης (φυσικοθεραπεία – εργοθεραπεία, άσκηση στο νερό), τα βιωματικά προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης – κοινωνικής στήριξης και ψυχοκινητικές δραστηριότητες με απώτερο σκοπό την ψυχαγωγία των ωφελουμένων και την ταυτόχρονη ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και ικανοποίηση των βασικών αναγκών κοινωνικοποίησης και της ενσωμάτωσης τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Τέλος παρέχεται συμβουλευτική και Ψυχολογική υποστήριξη στους ωφελουμένους και στις οικογένειες τους.

Ομάδα Στόχου: Άτομα με Κινητικά Προβλήματα

 1. Εκπαίδευση παιδιών και εφήβων

 

Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Κομοτηνής

Αποστολή των Κ.Ε.Σ.Υ. είναι η υποστήριξη των σχολικών μονάδων και των Εργαστηριακών Κέντρων της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου. Για την εκπλήρωση της αποστολής τους, τα Κ.Ε.Σ.Υ. δραστηριοποιούνται στους τομείς της διερεύνησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών, της διενέργειας αξιολογήσεων, του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, καθώς και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού, της υποστήριξης του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων ή των Ε.Κ., της διενέργειας ενημερώσεων και επιμορφώσεων και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου.

Έτος ίδρυσης: 2002

Τηλέφωνο: 25310-81288

Φαξ: 2531082896

Email/site/blog: kdayrodo@sch.gr / https://keddy-rodopis.webnode.gr/

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Μάρκου Μπότσαρη 1, Κομοτηνή

Ωράριο Λειτουργίας: 8:00-14:30

Παροχές/ Δράσεις: Το Κ.Ε.Σ.Υ. είναι υπεύθυνο για την αξιολόγηση μαθητών που δεν έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους από πενταμελή διεπιστημονική ομάδα, την έκδοση  γνωμάτευσης στην οποία δίνεται ο ορισμός και η περιγραφή της δυσκολίας που έχει ο εξυπηρετούμενος μαθητής. Επίσης, κάνει εξατομικευμένες προτάσεις για την υποστήριξή του και το σχολικό πλαίσιο στο οποίο είναι προτιμότερο να φοιτήσει ο μαθητής. Τέλος παρέχει Εκπαιδευτικό Εξατομικευμένο Πρόγραμμα (ΕΕΠ) για τον εκπαιδευτικό, στο οποίο περιγράφονται οι στόχοι της υποστήριξης του μαθητή.

Ομάδα Στόχου: Μαθητές με μαθησιακά προβλήματα

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι η ενασχόληση των παιδιών, για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου. Δύναται να διασυνδέονται με τις εκπαιδευτικές μονάδες, τις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τους φορείς και τις υπηρεσίες πολιτιστικής, αθλητικής, περιβαλλοντικής κ.α. τοπικής παρέμβασης και ανάπτυξης. Στο Δήμο Κομοτηνής λειτουργούν δύο ΚΔΑΠ, ένα στην Κομοτηνή και ένα στη Μελέτη.

Έτος ίδρυσης: –

Τηλέφωνο: 2531 020050

Email/site/blog:paideiapaizeikomotini@gmail.com  www.instagram.gr/kdap.paideiapaizei.komotini

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κονδύλη 31 και Ροδόπης (γωνία), Κομοτηνή, 69100

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 1:30-9:30

Παροχές/Δράσεις: Η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα, η καλλιέργεια και διεύρυνση των κλίσεων, των δεξιοτήτων, η δημιουργικότητα και η αυτό-έκφραση, η εξυπηρέτηση των γονέων.

Ομάδα στόχου: Παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

Παιδικά χωριά SOS – κέντρο στήριξης παιδιού και οικογένειας

Ο σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι να βοηθούν παιδιά, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας.

Έτος ίδρυσης: 2012

Τηλέφωνο: 2531082788

Fax: 2531082711

e-mail/site/blog: soskomotini@sos-villages.gr / http://www-sos-villages.gr/

Ταχυδρομική διεύθυνση:  Κομοτηνή 69100,Σκεπαστού 7-11

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9:30-19:00

Παροχές/δράσεις: Παροχή δωρεάν υπηρεσιών σε παιδιά όπως ενισχυτική διδασκαλία

Ομάδα Στόχου: Ανήλικα Παιδιά

 

 

Πρόσκοποι Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος αξιών που βασίζεται στην Προσκοπική Υπόσχεση και στο Νόμο, να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία. Στη Ροδόπη λειτουργούν δύο Συστήματα:

 1. 2ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Κομοτηνής
 2. 5ο σύστημα αεροπροσκόπων Κομοτηνής

Νομική Υπόσταση: Μη Κυβερνητική Οργάνωση-Σύλλογος Νέων

Έτος ίδρυσης: 2014

Τηλέφωνο: 6977225529

Email/site/blog: telispap@gmail.com / https://peamth.com/

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αυλή της Προσκοπικής Εστίας Κομοτηνής, Νικολάου Πλαστήρα 8

Παροχές/Δράσεις: Διαπαιδαγώγηση νέων βάσει των αξιών του προσκοπισμού και του Νόμου.

Ομάδα στόχου: Νέοι

Ειδικό Νηπιαγωγείο

Στεγάζεται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Φιλοξενεί μαθητές προσχολικής ηλικίας (4 με 6 ετών). Μέσα από παιχνίδι και κοινωνική αλληλεπίδραση επιδιώκεται να αναπτύξουν τα παιδιά βασικές ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις. Στόχος του Νηπιαγωγείου είναι να συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού με την ενίσχυση διαφορετικών τομέων της προσωπικότητας του.

Έτος ίδρυσης: 1973

Τηλέφωνο: 25310-26536

Φαξ: 2531026525

Email/site/blog: mail@1nip-eid-komot.rod.sch.gr

Ταχυδρομική διεύθυνση: Μεραρχίας Σερρών 1, Κομοτηνή

Παροχές/Δράσεις: Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Ομάδα στόχου: Παιδιά ηλικίας 4-6 ετών

 

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Είναι το μοναδικό ειδικό σχολείο του νομού Ροδόπης. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών, απόφοιτους ειδικού ή γενικού νηπιαγωγείου με ειδικές εκπαι-δευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες. Τα τμήματα είναι ολιγομελήκαι από το 2018-2019 λειτουργεί και τμήμα ολοημέρου.

Έτος ίδρυσης: 1973

Τηλέφωνο: 25310-26536

Φαξ: 2531026525

Email/site/blog: mail@1dim-eid-komot.rod.sch.gr

Ταχυδρομική διεύθυνση: Μεραρχίας Σερρών 1, Κομοτηνή

Παροχές/Δράσεις: Ειδικά εκπαιδευτικα προγράμματα

Ομάδα στόχου: Παιδιά ηλικίας 6-14 ετών

 1. Φροντίδα Ηλικιωμένων

Βοήθεια στο σπίτι

Το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» μεριμνά για την πρωτοβάθμια φροντίδα των δημοτών της Κομοτηνής. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, η υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος των ωφελούμενων. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» λειτουργεί σε Κομοτηνή, Αίγειρο, Φανάρι και Νέο Σιδηροχώρι.

Έτος ίδρυσης: 2014

Τηλέφωνο: 25310-72173

Email/site/blog: –

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Γρ. Μαρασλή 1 (Πολυλειτουργικό κέντρο)

Παροχές/Δράσεις: Η υπηρεσία παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά.

Ομάδα στόχου: Ηλικιωμένοι πολίτες και άτομα σε ανάγκη χωρίς υποστήριξη.

Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Κομοτηνής

Στο Δήμο Κομοτηνής λειτουργούν τέσσερα Κ.Α.Π.Η.: Δυο στην πόλη της Κομοτηνής και ένα στην Καλλίστη του Δημοτικού Διαμερίσματος Αιγείρου και ένα στο Δημοτικό Διαμέρισμα. Ν. Σιδηροχωρίου. Στόχος των Κ.Α.Π.Η είναι να συμβάλλουν με ειδικά προγράμματα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τη δημιουργική απασχόληση, τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ταυτόχρονα να καλλιεργήσουν το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. Με αυτό τον τρόπο παραμένουν αυτόνομοι, ισότιμοι και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Έτος ίδρυσης: 1983 

Τηλέφωνο:

 • 1ο Κ.Α.Π.Η: 25310-27702
 • 2ο Κ.Α.Π.Η.: 25310-83981

Email:

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

 • 1ο Κ.Α.Π.Η.:  Φιλίππου 2-4
 • 2ο Κ.Α.Π.Η.: Γρ. Μαρασλή 1 (Πολυλειτουργικό κέντρο)

Παροχές/Δράσεις: Στα Κ.Α.Π.Η. παρέχεται κοινωνική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, φυσικοθεραπεία και γυμναστική. Πραγματοποιούνται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, ομάδα ψυχολογίας, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά. Τέλος διοργανώνονται εκδρομές, συνεστιάσεις, επετειακές εκδηλώσεις και προγράμματα πρόληψης και ομιλίες.

Ομάδα Στόχου: Άτομα τρίτης ηλικίας

 

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι ένα ίδρυμα φροντίδας και περίθαλψης ηλικιωμένων ανθρώπων που ιδρύθηκε το 1959, με κεντρική μέριμνα την παροχή καταλύματος, σήμερα έχει διευρύνει τις παροχές του προς τους ωφελούμενους.

Έτος Ίδρυσης: 1959

Τηλέφωνο: 25310-22011, 25310-29255

Fax: 2531025892

Email/site/blog: ghrkomot@otenet.gr

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κομοτηνή 69133, Θάσου 18-22

Ωράριο λειτουργίας : 24/7

Παροχές/Δράσεις: Το ίδρυμα εξασφαλίζει στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ατομική φροντίδα σε κάθε ωφελούμενο.

Ομάδα στόχου: Άτομα τρίτης ηλικίας

 1. Υποστήριξη γυναικών

 

Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής

Το συμβουλευτικό κέντρο Κομοτηνής έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση των γυναικών, την επανάκτηση της αυτοεκτίμησης τους και την ενθάρρυνση να «σπάσουν τη σιωπή» τους ώστε να αναλάβουν την ευθύνη της επαγγελματικής προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής και να πάρουν οι ίδιες τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον τους. Οι υπηρεσίες του δικτύου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών παρέχονται δωρεάν και τηρούν την απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Έτος ίδρυσης: έναρξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013»

Τηλέφωνο: 25310-33290

Φαξ: 25310 33370

Email/site/blog: komotini@isofita.gr

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (επί δημοτικής αγοράς νο8)

Ωράριο λειτουργίας: 8:00-16:00

Παροχές/Δράσεις: Παρέχεται συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εξειδικευμένη συμβουλευτική σε θέματα βίας, νομική συμβουλευτική και πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, συμβουλευτική απασχόλησης, συμβουλευτική σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και τέλος υπηρεσίες παραπομπής. Παράλληλα, διοργανώνονται δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ομάδα στόχου: Κακοποιημένες γυναίκες

Ξενώνας Φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Δήμου Κομοτηνής

Κύριος στόχος είναι η προσωρινή φιλοξενία των γυναικών που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφής βίας καθώς και τα παιδιά τους. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς συμβουλευτικής, παραπέμπονται στον Ξενώνα Φιλοξενίας οι γυναίκες – θύματα βίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Επίσης, γυναίκες οι οποίες επισκέπτονται μόνες τους τον ξενώνα (χωρίς παραπομπή από φορέα συμβουλευτικής) για αναζήτηση βοήθειας και πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να γίνουν δεκτές. Λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο,  Σαββατοκύριακα και αργίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Διαθέτει όλον τον απαραίτητο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, καθώς και συστήματα ασφάλειας, συναγερμού και άμεσης σύνδεσης με την Ελληνική Αστυνομία.

Έτος ίδρυσης: έναρξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013»

Παροχές/Δράσεις: Φιλοξενία σε γυναίκες και τα παιδιά τους που έχουν πέσει θύματα βίας και ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας

Ομάδα στόχου: Κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας καθώς και η διεύθυνση του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, είναι απόρρητα, κι επομένως, μπορεί κανείς να απευθυνθεί είτε στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής (25310-82063), είτε στη Γραμμή SOS, στο 15900, είτε στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών.

 1. Κοινωνική Μέριμνα ευπαθών ομάδων

 

Κέντρο κοινότητας με παράρτημα κέντρο στήριξης Ρομά και άλλων ευπαθών ομάδων

Αποστολή του κέντρου είναι να παρέμβει με σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ένταξη ευπαθών ομάδων και  την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Έτος ίδρυσης :2006 (Κέντρο Κοινότητας), 2018 (Παράρτημα Ρομά )

Τηλέφωνο: 25310-32401

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Γρ. Μαρασλή 1 (Πολύλειτουργικό κέντρο)

Ωράριο λειτουργίας : 7:00-15:00

Παροχές/ Δράσεις : Το κέντρο πραγματοποιεί δράσεις σε κοινωνικό-εκπαιδευτικό επίπεδο και στον τομέα πρωτοβάθμιας υγείας. Παρέχει πληροφόρηση, υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση και ανάπτυξη πολιτισμικών δραστηριοτήτων.

Ομάδα στόχου : Ρομά και άλλες ευπαθείς ομάδες

Κέντρο Σίτισης  Ν. Ροδόπης

Σκοπός του κέντρου σίτισης του δήμου Ροδόπης είναι η παροχή, σε καθημερινή βάση πλήρων μεσημεριανών γευμάτων σε απόρους. Από εκεί περίπου 220 άποροι δημότες παραλαμβάνουν κάθε μεσημέρι το γεύμα τους, ενώ για όσους έχουν αδυναμία μετακίνησης, υπάρχει η δυνατότητα διανομής κατ’ οίκον. Στο κέντρο εργάζεται μια Κοινωνική Λειτουργός στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι δημότες για περισσότερες πληροφορίες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

Έτος Ίδρυσης: 2011

Τηλέφωνο: 25310-82063

Email/site/blog:

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας (στην περιοχή της λαϊκής αγοράς).

Ωράριο λειτουργίας : 08:00-15:00

Παροχές/δράσεις: Παρέχει μεσημεριανά γεύματα με πλήρεις ατομικές μερίδες και προσφέρει δυνατότητα διανομής γεύματος κατ’ οίκον για όσους έχουν αδυναμία μετακίνησης.

Ομάδα στόχου: Άποροι δημότες της Κομοτηνής

Κοινωνική Πρόνοια

Σκοπός της κοινωνικής πρόνοιας είναι η προστασία επιλεγομένων ‘ευπαθών’ κοινωνικών ομάδων με παροχές μη ανταποδοτικού χαρακτήρα. Μεριμνά για την κάλυψη αναγκών ή την αντιμετώπιση κινδύνων οργανωμένα και δημόσια, προς ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Νομική υπόσταση: Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τηλέφωνο: 25310-82107/ 82104

Ταχ. Διεύθυνση: Φιλικής Εταιρίας και Φιλίππου, Κομοτηνή

Παροχές/Δράσεις: Η κοινωνική πρόνοια εκδίδει αποφάσεις κοινωνικής προστασίας για την πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, χορηγεί βιβλιάρια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών και ενημερώνει το ηλεκτρονικό αρχείο (OPSNA), εκδίδει πιστοποιητικά οικονομικής αδυναμίας για προγράμματα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς ή όπου αλλού ορίζει ο νόμος, εφαρμόζει προγράμματα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, χορηγεί επίδομα σε υπερήλικες και φοιτητές ομογενείς και επαναπατριζόμενους που στερούνται πόρους διαβίωσης, καθώς και εφάπαξ βοήθημα πρώτης εγκατάστασης.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής του πολιτικής και στοχεύοντας στην ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του τοπικού πληθυσμού, θέτει σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μέσω του οποίου θα διατίθενται δωρεάν βασικά είδη διαβίωσης σε άπορους δημότες.

Νομική υπόσταση: Δημοτική υπηρεσία

Έτος ίδρυσης:-

Τηλέφωνο: 25310-82063, 25310-72173

Email/site: https://www.komotini.gr/nea-anakoinwseis/leitoyrgia-koinonikoy-pantopoleioy-ypovoli-dikaiologitikon

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Γ. Μαρασλή 1, Κομοτηνή

Παροχές/δράσεις: Δωρεάν παροχή βασικών ειδών διαβίωσης

Ομάδα στόχου: Οι δικαιούχοι επιλέγονται βάσει κριτηρίων συνδυαστικών όπως η απορία (ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 6.000€), η εν γένει οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση, οι συνθήκες στέγασης, η τυχόν ύπαρξη προβλημάτων υγείας κλπ).

Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και ισότητας φύλων

Σκοπός του τμήματος είναι η εξυπηρέτηση ατόμων με πολλαπλά προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με οικονομική δυσμένεια, συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα και έλλειψη βασικών ειδών για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Νομική υπόσταση: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου

Έτος ίδρυσης: –

Τηλέφωνο: 25310-83344, 25310-82063

Φαξ: 2531083343

Email/site/blog: kpkomotinis@gmail.com

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Γρ. Μαρασλή 1 (Πολυλειτουργικό Κέντρο)

Παροχές/Δράσεις: Η υπηρεσία παρέχει πολύπλευρη κοινωνική στήριξη, συμβουλευτική και συναισθηματική υποστήριξη σε πολίτες με πολλαπλά προβλήματα, όπως άπορους και άτομα σε καταστάσεις κρίσης. Παρέχει ενημέρωση και δυνατότητα δικτύωσης με άλλους φορείς της πόλης. Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στην υπηρεσία για παροχή τροφίμων, ιματιοθήκης και σχολικών ειδών, για παροχή καύσιμης ύλης κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς και ενημέρωση και συμβουλευτική.

Ομάδα στόχου: Άτομα σε ανάγκη

 1. Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

 

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct» Κομοτηνής

Το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης παρέχει μία σύγχρονη ενημέρωση για θέματα ευρωπαϊκού περιεχομένου. Οργανώνονται διάφορες δράσεις για θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εντάσσεται σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο 500 περίπου κέντρων στα 28 κράτη μέλη, εκ των οποίων τα 19 βρίσκονται στην Ελλάδα. Προσφέρει διάφορα εθελοντικά τμήματα: Εθελοντική ομάδα Επαφής με τα Μ.Μ.Ε., Εθελοντική ομάδα Ευαισθητοποίησης για Κοινωνικά Θέματα, Εθελοντική ομάδα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Εθελοντική ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιωμάτων του Παιδιού, Εθελοντική ομάδα Νέων Τεχνολογιών και Κοινωνικών Δικτύων.

Νομική Υπόσταση: Κέντρο ενημέρωσης πολιτών

Έτος ίδρυσης: 1996

Τηλέφωνο: 2531082051 / 2531082055

Email/site/blog: info@europedirect.eu / https://europedirectkomotini.eu/

Ταχ. Διεύθυνση: Ν. Τσανακλή 15

Παροχές/Δράσεις: Δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ομάδα εθελοντισμού

     Ομάδα στόχου: Κοινότητα Κομοτηνής

 1. Άλλες υπηρεσίες

 

    Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 25310-22589

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σαμοθράκης 12

Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ)

Τηλέφωνο: 2531073784

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 2, Κομοτηνή

Δομή Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Προσβασιμότητας Δ.Π.Θ.

Ταχυδρομική διεύθυνση: Κτίριο Διοίκησης Πρυτανείας, Πανεπιστημιούπολή

Τηλέφωνο: 2531 0 39050, 39163 (επιλέγοντας το 1)

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Τηλέφωνο: 25313-50001

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πλατεία Ειρήνης

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

 Τηλέφωνο: 25310-50272

 Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας 1

Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)-Τμήμα Διοικητικού-Γραμματεία

Τηλέφωνο: 25310-59200

 Ταχυδρομική Διεύθυνση: Υψηλάντη Αλεξάνδρου 2

Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)-Τμήμα Οικονομικού

Τηλέφωνο: 25310-59200

 Ταχυδρομική Διεύθυνση: Φρουρίου 10

Δημαρχείο Κομοτηνής

 Τηλέφωνο:    25313-52400

Γραμμή του Δημότη: 15424

 Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πλ. Βιζυηνού 1

ΟΑΕΔ – Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Κομοτηνής – Γραφείο Υποστηρίξης

 Τηλέφωνο: 25310-29973

 Ταχυδρομική Διεύθυνση: Χίλια Δένδρα

Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης

 Τηλέφωνο: 25310-22100

 Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας 3

Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης-Άμεση δράση

 Τηλέφωνο: 25310-83100

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας 3

 1. Πολιτιστικοί

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ιερωνύμου 9-11, Κομοτηνή

Email: koinotitanewnkomotinis@hotmail.com / https://koinotita-newn.blogspot.gr/

Facebook: Κοινότητα Νέων Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Φιλίππου 31

Τηλέφωνο: 25310-71171

Email: politistikikinisi@gmail.com

Facebook: m.me/politistikikinisi

 

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Βλαμίδη 3, Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 6936873471

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λυσίου 1, Εκτενεπόλ , Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 25310-84304

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κουρτίδη 4, Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 694 786 9577

ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»

Ταχυδρομική διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 4, Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 2531021716 δεν υπάρχει

 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»

Ταχυδρομική διεύθυνση: Έναντι Πανθρακικού Σταδίου, Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 2531071677, 2531071677

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ «ΑΘΗΝΙΩΝ»

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γ. Κονδύλη 64 (Μέγαρο Στάλιου-Παπαδριέλειος Πινακοθήκη)

Τηλέφωνο: 25310-72502, 6946620084

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΗΜΗΣ & ΦΙΛΩΝ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Παραδημή

Τηλέφωνο: 6946475779

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ «Η ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ & ΤΟ ΓΑΡΣ»

Ταχυδρομική διεύθυνση: Θρυλόριο

Τηλέφωνο: 6973070513

 

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΟΥΝΗΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Μεσσούνη

Τηλέφωνο: 6976404568

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Οικισμός Ροδίτη

Τηλέφωνο: 6982471352

 1. Σύλλογοι Γυναικών

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Σαμοθράκης 14, Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 25310-33033, 6944833599

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Σοφία Βέμπο 12 (4ος όροφος)

Τηλέφωνο: 25310-36972

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΑΡΜΟΝΙΑ»

Ταχυδρομική διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου 6, Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 25310-20004

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΠΗΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Πόρπη

Τηλέφωνο: 6987415354

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΡΑΤΙΝΗΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γρατίνη

Τηλέφωνο: 6941544833

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΛΙΚΙΩΤΩΝ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Μέση

Τηλέφωνο: 6983245219

 1. Φιλανθρωπικοί-Εθελοντικοί

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ «Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

Ταχυδρομική διεύθυνση: –

Τηλέφωνο: 6972264965

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γ. Μαρασλή 1 (Πολυλειτουργικό κέντρο)

Τηλέφωνο: 6974849749, 6977986351

ΛΕΣΧΗ LIONS «ΟΡΦΕΑΣ»

Ταχυδρομική Διεύθυνση: –

Τηλέφωνο: 6974420095 / 6944427418 / 6936106015

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γ. Μαρασλή 1 (Πολυλειτουργικό Κέντρο), Κομοτηνή

Τηλέφωνο:25310-22602

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Βασιλέως Παύλου 10, Κομοτηνή

Τηλέφωνο:25310-277178

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ταχυδρομική Διεύθυνση: –

Τηλέφωνο: 6944620973

Δ.Α.Δ.Α.Α.

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Νικολάου Ζωίδη 6 (αύλειος χώρος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας)

Τηλέφωνο: 6936924079, 6978002266

 1. Παθήσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ «ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Χατζηκωστή Ζωίδη 14, Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 6985761968

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΘΡΑΚΗΣ «ΚΙΝΗΣΗ ΖΩΗΣ»

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γρηγορίου Μαρασλή 1 (Πολυλειτουργικό Κέντρο)

Τηλέφωνο: 25310-31061 / 6936937206

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ»

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γ. Μαρασλή (Πολυλειτουργικό Κέντρο), Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 25310-31061, 6936937206

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γρ. Μαρασλή 1 (Πολυλειτουργικό κέντρο)

Τηλέφωνο: 25310-28928, 6977310860

Ο ΛΟΓΟΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γ. Μαρασλή Γρηγορίου, (Πολυλειτουργικό Κέντρο), Κομοτηνή,

Τηλέφωνο: 6936196896

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γ. Μαρασλή 1 (Πολυλειτουργικό Κέντρο)

Τηλέφωνο: 25310-83999

 1. Περιβαλλοντικοί

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ταχυδρομική διεύθυνση: Καβείρων 12, Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 25310-71298

 1. Αθλητικοί

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ (Ε.Ο.Σ.Κ.)

Ταχυδρομική διεύθυνση: Βασιλέως Παυλου 10, Κομοτηνή

Τηλέφωνο: 25310-29411, 25310-30702

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής (ΔΗΠΕΘΕ)

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Γ. Κονδύλη 30

Τηλέφωνο: 2531027484 / 25970

Φαξ: 2531037770

Email: theatrokomotinis@gmail.com

Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τέρμα Αγίας Βαρβάρας

Τηλέφωνο: 2531034071